e sigaret schadelijk

Home e sigaret schadelijk

Is de e sigaret schadelijk en slecht voor de gezondheid? 

De e sigaretten die door ESIGGIE verkocht worden zijn er zowel met als zonder nicotine en in diverse varianten. De e sigaretten bevatten een paar verschillende stoffen zoals propyleenglycol. De stof propyleenglycol simuleert rook en ken je wellicht van de rookmachines in discotheken.

Propyleenglycol zit verwerkt in veel cosmetica producten, waaronder toners, shampoo, deodorant en make-up. Ook komt dit voor in medicijnen. Verder wordt het gebruikt als een oplosmiddel voor kleur,- en smaakstoffen. Propyleenglycol wordt veel gebruikt en is dan ook goedgekeurd door de FDA; het Amerikaanse agentschap dat waakt over de veiligheid van voeding, medicijnen en cosmetica.

Al in 2009 heeft de FDA in de Verenigde Staten onderzoek gepubliceerd dat deze stof niet schadelijk is. De FDA heeft in haar onderzoek melding gemaakt van het zeer beperkt voorkomen van schadelijke stoffen in een elektronische sigaret. Ook in Nederland is onlangs bevestigd dat naar aanleiding van onderzoeken de elektronische sigaret niet schadelijk is bevonden. Het is een feit dat ESIGGIE in ieder geval een veel bewustere manier van roken (ook wel dampen genoemd) is dan met een traditionele sigaret!

Wetenschappelijk onderzoek onder minderjarigen in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat de behoefte van minderjarigen om een elektronische sigaret te proberen niet afwijkt van de behoefte om een traditionele sigaret te gebruiken. Zelfs niet als de elektronische sigaret bepaalde smaken bevat.

Zie hier ook ons nieuwsbericht op de laatste ontwikkelingen rond de e sigaret.

Het kan gebeuren dat ESIGGIE irritatie in de keel oplevert. Dit komt omdat de stof propyleenglycol de mond kan uitdrogen. Goed hydrateren is dus belangrijk!

Het gebruik van ESIGGIE is niet bedoeld voor minderjarigen. Wij houden ons dan ook vast aan een strikte leeftijdsgrens van 18 jaar.

Dus neem een kijkje in ons assortiment, mocht je vragen hebben stuur ons dan een bericht via het contactformulier.

Welke e-sigaret kan ik het beste kiezen?