Hoe werkt een e-sigaret

Home Hoe werkt een e-sigaret
Een e-sigaret: Hoe werkt dit eigenlijk? 

Hoe werkt een e-sigaret is een vraag die de laatste tijd regelmatig gesteld wordt op onze site, daarom hier een verkorte uitleg. Omdat er verschillende soorten e-sigaretten zijn bespreken we hier de bekende e-sigaret die het uiterlijk heeft van een traditionele sigaret.

ESIGGIE de e-sigaret: bestaat uit drie onderdelen: De batterij, de vulling en de verstuiver. Wanneer er een trekje wordt genomen wordt de vacuümschakelaar in werking gesteld. Deze zorgt ervoor dat de batterij de verstuiver kan verwarmen die vervolgens weer de aanwezige vloeistof verdampt. ESIGGIE heeft, net zoals alle andere elektrische wegwerp sigaretten, aan het einde van de elektrische sigaret een ledlampje. Elke keer als er wordt geïnhaleerd geeft dit lampje licht.

Net als bij een echte sigaret ontstaat er na het nemen van een trekje rook. Alleen is dit geen rook, in de wereld van de elektrische sigaretten noemt men dit damp. Het ziet er uit als echte tabaksrook, maar het is een vrijwel reukloze waterdamp. In tegenstelling tot een echte sigaret blijft deze rook niet hangen, de waterdamp verdwijnt direct.

Je kunt uit elke ESIGGIE ongeveer 500 trekjes nemen. Wanneer je flink inhaleert, zal de batterij minder lang mee gaan dan wanneer je kleine trekjes neemt. Wanneer het led lampje begint te knipperen is ESIGGIE bijna leeg. Als ESIGGIE leeg is kun je het op dezelfde wijze weggooien als je bij je andere elektronische afval doet.

esig-300x94

 

De voordelen van ESIGGIE!

Welke e-sigaret kan ik het beste kiezen?