Traditionele sigaretten

Home Traditionele sigaretten

Vieze stofjes in sigaretten zoals teer, nicotine en koolmonoxide

De teer die op de daken ligt zit, als je traditionele sigaretten rookt ook op je longblaasjes. Nou lekker dan. Iedereen met een beetje verstand kan bedenken dat het branden van tabak en papier en dit vervolgens inademen over de longen niet bepaald zorgt voor meer vitamine C, antioxidanten of een gezonder lichaam. Wat zit er dan wel allemaal in sigaretten en wat doet dit met je? Een kleine opsomming is wellicht confronterend maar misschien helpt het de poging-tot-stoppen-wagende-rokers wanneer hij of zij deze lijst in het hoofd prent;

Teer
Op internet-encyclopedie Wikipedia staat teer als volgt beschreven: “Een donkere, stroperige of kleverige taaie substantie met een karakteristieke geur” Het klinkt bijna mooi maar in werkelijkheid is het gewoon gitzwart teer die in blikken bij de doe-het-zelf-winkel te koop is en wat zo vies ruikt wanneer er ergens mee gewerkt wordt. Dit goedje komt dus op de longen terecht na inhalatie van een heerlijk trekje. In de longen bevinden zich trilhaartjes en deze haartjes zouden ervoor moeten zorgen dat vuil en slijm op een juiste manier wordt weggewerkt. Teer plakt deze haartjes echter aan elkaar waardoor dit allemaal niet meer goed werkt en de roker benauwder wordt. Hoe meer sigaretten, hoe meer teer, hoe minder goed werkend haartjes, hoe minder lucht.

Koolmonoxide
Dat stofje waarvoor we de afgelopen jaren massaal een melder in huis hebben gehaald. Levensgevaarlijk denken wij dan want het vrijkomen van een grote hoeveelheid is vrijwel altijd dodelijk. In kleine mate tegelijk is het minder dodelijk maar goed is anders. Koolstofmonoxide zorgt voor minder zuurstofopname in je bloed. Koolmonoxide tast ook de conditie aan.
Naast deze bekende stoffen zitten er nog een kleine 599 giftige stoffen in de sigaret. Niet omdat deze er van nature in zitten maar omdat deze aan de sigaret worden toegevoegd door de oh zo fijne sigarettenfabrikant. Dit gebeurt enkel en alleen maar zodat de roker niet proeft hoe bitter en smerig de tabak daadwerkelijk smaakt en om ons nog verslaafder te maken. Een kleine opsomming van de minder bekende bestandsdelen”
  • Arsenicum: Hier wordt ook ongedierte mee bestreden
  • Ammoniak: Om de spiegels mee schoon te maken of ook bekend als een bestandsdeel van urine
  • Aceton: Ook handig wanneer je je nagellak eraf wil halen.

De lijst gaat door en door. Klik op de volgende link en wees verbaasd over al deze gifstoffen.

Conclusie: Wat krijgen we binnen wanneer we een sigaret opsteken? Een heleboel chemische rotzooi die je niet naar binnen krijgt wanneer je een ESIGGIE rookt!

Welke e-sigaret kan ik het beste kiezen?